Home»Histori»Pasionantë, të grindur, tradhëtarë, të përjetshëm: Ja çiftet më të famshëm të historisë

Pasionantë, të grindur, tradhëtarë, të përjetshëm: Ja çiftet më të famshëm të historisë

Screen Shot 2015-09-11 at 2.22.58 PM

Një përmbledhje e bashkimeve artistike dhe sentimentale më të famshme të shkrimtarëve dhe piktorëve, dramaturgëve dhe poetëve. Pëllumbesha Frida Kahlo dhe elefanti Diego Riviera. Historia e jashtëzakonshme e Eloisës dhe Abelardos. Auguste Rodin dhe Camille Claudel, dashuria që u shndërrua në urrejtje, e pastaj në çmenduri. Yoko Ono dhe John Lennon, lidhja që nuk u pre as prej një plumbi. Si dhe historitë e Vasilij Kandinskijt dhe Gabriele Münterit, Marta Abbas dhe Luigi Pirandellos, Gala Éluard Dalí dhe Salvador Dalí, si dhe Dora Maarit dhe Pablo Picassos…


 

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *