Home»Histori»Nga vikingët tek keltët, nga aztekët tek vandalët: ku kanë përfunduar qytetërimet?

Nga vikingët tek keltët, nga aztekët tek vandalët: ku kanë përfunduar qytetërimet?

Vikingët: Theksi skandinav i pangatërrueshëm. Mohikanët: “I fundmi i mohikanëve” jeton ende. Aztekët: Pasardhësit e Montezumës… Keltët: Në politikë, në art dhe në gjak. Fenikasit: Zotërinjtë e lashtë të Mesdheut. Hunët: Sovranët e Hungarisë që erdhën nga Azia. Maqedonët: Flamuri i kuq që i shpalli luftë BRSS. Vandalët: Nga plaçkitës, në mercenarë dhe skllevër

Screen Shot 2016-05-28 at 07.44.20

Fenikasit, keltët, vikingët, janë të pranishëm në të gjithë librat e shkollës, por pas leximit të disa faqeve të historisë së tyre, duket se nuk dihet më asgjë se ç’u bë me ta: ku kanë përfunduar në të vërtetë? Studiuesit kanë zbuluar gjurmët e tyre në gjene dhe në pamjen e disa popullsive moderne, apo mes emrave gjeografikë që kanë mbetur që nga lashtësia. Për shembull, mes banorëve të skajit veriperëndimor të Siçilisë, gjenden ende karakteristika gjenetike të fenikasve. Më poshtë një përmbledhje se cili ka qenë fati i tetë popujve të rëndësishëm…

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *