Home»Lifestyle»Këto janë detajet që dallojnë shqetësimin nga ankthi

Këto janë detajet që dallojnë shqetësimin nga ankthi

Nëse shpesh e kap veten duke u shqetësuar shumë për gjërat e përditshme, të vogla, kujtoni se nuk jeni i vetmi person dhe nuk ka asgjë nga e cila duhet të keni frikë. Shqetësimi shpesh ngatërrohet  me ankthin dhe shumë njerëz mendojnë se janë e njëjta gjë. Megjithatë, më poshtë  janë renditur  dallimet kryesore midis brengosjes dhe ankthit.

 

1.Shqetësimi është specifik, ndërsa ankthi është i përgjithshëm.

2.Shqetësimi ndikon vetëm në trurin tonë, por ankthi ndikon në të gjithë trupin.

3.Shqetësimi stimulon të menduarit e një zgjidhjeje të mundshme të problemeve, anthi nuk e bën këtë.

4.Shqetësimi shkakton stres të evitueshëm, kurse ankthi shkakton vuajtje të mëdha.

5.Shqetësimi bazohet në realitet, por ankthi jo.

6.Shqetësimi është më i kontrollueshëm sesa ankthi.

7.Shqetësimi është më i përkohshëm kurse ankthi është i gjatë.

8.Shqetësimi nuk ndikon në punë dhe në jetën e përditshme, ndryshe nga ankthi.|Bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *