29/06/2018

Të jesh egoist nuk është edhe aq gjë e keqe, problemi qëndron kur cenon të tjerët. Në fakt janë tre shenja horoskopi që para vetes dhe nevojave të tyre nuk vendosin askënd tjetër dhe këto shenja janë si më poshtë: Demi – Edhe pse në dukje janë njerëz të dashur dhe

Presidenti Harry S. Truman duke folur me Gjeneralin Dwight D. Eisenhower, 1945.   Presidenti Harry S. Truman shpeh mendimine tij ndaj Gjeneralit Dwight D. Eisenhower: “Gjenerali  ka njohuri rreth politikës aq sa një derr di për ditën e dielë”.   Truman përzgjodhi pikërisht ato fjalë për Eisenhower-in, në periudhën kohore

Dikush duhet ta këshillonte Abrahamin të mos i përdorte shumë  metaforat.  Kandidati presidencial Abraham Lincoln debaton me kundërshtarin e tij Steven Douglas para një turme, në vitin1858. Abraham Linkolni duke folur  për politikën e Stephen Douglas mbi skllavërinë: Ajo “është aq e hollë sa një supë spitali që është gatuar

Ato fluturuan nën mbulesën e errësirës dhe u ballafaquan me plumba që fluturonin në ajër, duke u ndeshur me skepticizëm dhe ngacmime seksuale në terren. Ato ishin  të urryera dhe frika më e madhe e gjermanëve, aq sa  çdo nazist që do të rrëzonte qoftë edhe një avion ajror të

Pjesë nga veprat e  Migjenit-të mbushur me urrejtje për botën e vjetër të shtypjes, te errësirës dhe të prapambetjes. Zeneli-…mjaft ma , zotni mësues, mjaft, mjaft na mësuet  si duhet me jetue, – e megjithatë, ne po rrojmë si rrojtën stërgjyshët tanë, po në ato gëzime e po  në ato

Nuk veprojnë asnjëherë njësoj. Sot ata mund të jenë personat më të mirë që ke njohur, ndërkohë nesër të jenë komplet ndryshe. Kuptoje se nuk është problemi me ty, por me ata që përpiqen tërë kohës t’i manipulojnë të tjerët. Nuk e ke ti fajin për sjelljen e tyre. Do