21/06/2018

                         Në qoftë se një foto vlen sa një mijë fjalë, fotot historike kanë vlerë shumë më tepër se aq.  Një foto e bukur e bërë në të shkuarën, na bën të udhëtojmë në kohë, duke na krijuar mundësin që

Me këtë tregim që trajton temën e lidhjes së brendshme në çift, sot do të reflektojmë se cilët janë mekanizmat e lidhjes së pasigurt, si ata gjenerojnë tek ne vuajtje dhe si na ndikojnë, kur kërkojmë të kontrollojmë dhe të dominojmë të tjerët duke përdorur dashurinë si justifikim. “Kur provojmë

Një burrë kishte katër djem. Ai donte t’u jepte atyre një mësim, që të mos i gjykojnë gjërat shumë shpejt. Kështu që e dërgoi gjithësecilin me radhë, të shkonin të shihnin një pemë dardhe që ishte në një distancë të largët. Djali i parë shkoi në dimër, i dyti në

Të gjithë duan të gjejnë partnerin e duhur, një person që do t’ju gjendet pranë, jo vetëm se kanë nevojë për ju. Disa detaje nga sjellja e partenrit tuaj që në fillim të marrëdhënies, mund të jenë një flamur i kuq paralajmërues për ju. Më poshtë kemi renditur disa nga

Ndonjëherë, kur përballemi me vështirësi që na  sjell jeta, është shumë e thjeshtë të përfshihesh nga negativiteti dhe keqardhja. Ne shpesh përqëndrohemi më shume seç duhet në anën negative të situatave dhe harrojmë të jemi mirënjohës për atë që kemi. Mirënjohja është nga ato gjëra që duhet ta bëjmë pjesë

Një burrë shkoi tek Zoti dhe e pyeti: “Cila është vlera e jetës?” Zoti i dha një gur dhe i tha: “Gjej vlerën e këtij guri, por mos e shit”. Burri mori gurin dhe shkoi tek një shitës portokallesh, dhe e pyeti cila mund të jetë kostoja. Shitësi i portokalleve