15/06/2018

Ka shumë gjëra për të kuptuar nëse një person është i duhuri, duke nisur që nga ushqimi deri tek këngët e preferuara. Por ndoshta mbi të gjitha është faktori më relacional: Përputhshmëria astrologjike. Shenjat e Zodiakut e bëjnë më të lehtë për të kuptuar se kush do të qëndrojë me

Fotoja e ditës nga The Guardian Los Anxhelos, SHBA Një protestuese e veshur si Lady Liberty mban një kukull, që duket si një foshnje me ngjyrë, ndërsa demonstruesit marshojnë kundër ndarjes së fëmijëve të emigrantëve nga familjet e tyre. Fotografia: Mario Tama / Getty Images

Nëse shpesh e kap veten duke u shqetësuar shumë për gjërat e përditshme, të vogla, kujtoni se nuk jeni i vetmi person dhe nuk ka asgjë nga e cila duhet të keni frikë. Shqetësimi shpesh ngatërrohet  me ankthin dhe shumë njerëz mendojnë se janë e njëjta gjë. Megjithatë, më poshtë

Ismail Kadare lindi në qytetin e Gjirokastrës. Atje ai kaloi fëmijërinë dhe kjo la gjurmë të thella në gjithë jetën dhe krijimtarinë e tij Raporti midis jetës dhe vdekjes, midis të gjallëve dhe varreve, midis brezit që shkoi dhe atij që vjen, një nga raportet më thelbësore të qenies njerëzore, përbën

                            Të qenit i përfshirë në një marrëdhënie, kërkon shumë punë dhe energji, sidomos nëse kjo e fundit është në rrezik dhe ju përpiqeni ta bëni të funksionojë. Kombinimi i dy karakterve të ndryshme mund të kthehet

“Zoti më kapi nga shpatulla dhe më tha: “Po të dhuroj ty jetën. Kjo nuk është një dhuratë si gjithë të tjerat që e merr, ulesh dhe e shijon. Kjo është puna jote. Vendos punë në jetën tënde. Lufto dhe përkushtohu për të bërë punën e duhur. Kjo jetë nuk