11/06/2018

Përditshmëria jonë na mbush plot me strese dhe mendime pesimiste. Shpesh e gjejmë veten duke menduar gjithashtu se si t’i shmangemi atyre, por prapë zhytemi në pesimizmin tonë duke mos gjetur shpëtim. Ne jemi munduar t’ju hartojmë një listë me ato çfarë mund të bëni për t’i qëndruar larg mendimeve

“Unë mendoja se ne ishim çifti më i lumtur që ekzistonte. Ne dukeshim sikur ishim bërë për njëri-tjetrin. Mënyra se si ai buzëqeshte drejt meje, se si mbante dorën time, se si më shihte… Ishte diçka që shkonte përtej përrallave… Një mbrëmje dola me shoqet dhe i thashë të më

Thuaj JO. Mos harxho kohë duke gjetur justifikime për gjërat që nuk do t’i bësh. Koha jote është gjëja më e rëndësishme. Shpenzoje ku do dhe kur do. Gjej kohë për veten, përditë. Qoftë edhe 10 minuta. E meriton! Hidhni në letër momentet më të lumtura. Leximi i tyre më

  1.Qëllimet e jetës Të paturit qëllime në jetë është mjaft e rëndësishme. Por ti nuk duhet t’i ndash ato me të tjerët sepse ndonjëhere mund të ndryshosh mendje në bazë të rrethanave të së ardhmes. Pikësynimet tona kanë lidhje me situata të jetës sonë të përditshme dhe ndajra e

Nuk ekzistojnë gjëra të tilla si sekretet e të jetuarit një jetë të lumtur, por ka disa mënyra që mund t’ju ndihmonjnë të gjeni rrugën për atje. Jeta është tepër e shkurtur për ta kaluar atë me pendesa, pra gjëja e parë që duhet të bëni është të  pikasni gjërat

„Urtësia e gjithë njerëzimit përmbahet në këtë togfjalësh-Prit dhe Shpreso.“ „Gruaja është e shenjtë. Gruaja e dëshiruar nga dikush është e bekuar.“ „Plagët morale kanë një tipar të çuditshëm- mund të jenë të fshehta por asnjëherë të mbyllura; gjithmonë të dhimbshme; përherë gati për tu gjakosur edhe nga prekja më