Home»Thenie»10 rregullat e Mahatma Gandhit, për të ndryshuar botën…

10 rregullat e Mahatma Gandhit, për të ndryshuar botën…

  1. Ndrysho fillimisht veten. “Ti duhet të bëhesh ndryshimi që ti kërkon të shohësh në botë”.
  2. Je ti që i lejon njerëzit e këqinj të të rrinë pranë. “Askush nuk mund të më lëndojë pa lejen time”.
  3. Fal. “Një sy për një sy”. vetëm sa përfundon me: “Një sy për një sy që përpiqen t’ia bëjë ujin të ngrohtë”.
  4. Rezultatet kërkojnë veprime. “Një gotë e vogël praktike është më me vlerë, se çdo justifikim që mund të nxjerrës”
  5. Kushërinjtë: “Përkushtojui të tashmes dhe aktualitetit”. “Unë nuk të parashikoj të ardhmen, por përqendrohem tek përkujdesja në të tashmen. Zoti nuk më ka vendosur nën kontroll të momentin që do të vijë”.
  6. Jemi të gjithë njerëz. “Është budallallëk të jemi të sigurtë për urtësinë e dikujt. Është e shëndetshme të rekomandohet një mendje e fortë dhe një mendje e dobët”.
  7. Vazhdo të ecësh përpara. “Në fillim ata të injorojnë, pastaj qeshin me ty, pastaj të luftojnë dhe në fund je ti që fiton”.
  8. Puno për të parë më të mirën tek njerëzit. “E imagjinoj sikur udhëheqja nënkupton praninë e muskujve të lodhur, por sot ajo nënkupton vazhdimit të punës deri natën vonë”.
  9. Shfaqu si vetvetja. “Lumturia fillon atëherë, kur çdo gjë që ti mendon dhe çdo gjë që ti thua, ndërmerr një veprim të vaktuar.
  10. Ji i hapur në rritjen tënde si person. “Zhvillimi i vetes është ligji i jetës dhe një person që përpiqet të mbajë dogmat në vend të konsistencës, asaj vjen inat se ku nuk me çon mua. As tek Afa do japim 42 atje, ia ka dhënë lipa dhe nexhipi dhe veteng pak në shtëpi. / bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *