07/06/2018

Kush tha që Dostojevski nuk ka bërë kurrë një autobiografi? Dihet botërisht që veprat më  të goditura kanë ardhur si pasojë  ndodhive të jetës reale, pra të asaj të vetë autorit. Shumë shkrimtarë, por jo vetëm, kanë zgjedhur ta tregojnë vetë historinë e tyre. Nga njëra anë mirë bëjnë, se

Kjo fjalë u shkrua njëqind e pesedhjetëvjet e tre vjet më parë në një dokument zyrtar. Dhe për fat të keq u bë histori Është fjala italiane më e famshme në botë. Më shumë se pica apo spageti. E pranishme në të gjithë fjalorët dhe enciklopeditë e çdo vendi. Me

Vikingët: Theksi skandinav i pangatërrueshëm. Mohikanët: “I fundmi i mohikanëve” jeton ende. Aztekët: Pasardhësit e Montezumës… Keltët: Në politikë, në art dhe në gjak. Fenikasit: Zotërinjtë e lashtë të Mesdheut. Hunët: Sovranët e Hungarisë që erdhën nga Azia. Maqedonët: Flamuri i kuq që i shpalli luftë BRSS. Vandalët: Nga plaçkitës,

“Herën e parë që vendosa të vrisja veten, provova të prisja damarët në kyçin e dorës. Në atë pjesë të trupit kam një tatuazh që shkruan “Beso” (Believe), sepse mamaja ime më thoshte gjithmonë: “Nëse ti nuk beson tek vetja, atëherë kush do të besojë tek ty?” Sapo në mendje

Nga Naomi Goulder Kur evokohen konsideratat morale, kjo ndodh shpesh për të kufizuar ose përmbajtur ndjekjen e interesit apo preferencave tona individuale për hir interesit të përbashkët. Është “e pandershme” të vendosësh para në një parajsë fiskale. Është “e gabuar” të lësh njerëzish të flenë rrugëve – apo t’i mohosh

Jessica Sepel është një dietologe dhe eksperte e specializuar në çrregullimet e shëndetit. Në sajë të kombinimit të ushtrimeve për kujdesin ndaj vetes, recetave të shëndetshme dhe një perspektive të shëndetshme mbi ushqimin, Jessica është e gatshme t’i ndihmojë të tjerët për të arritur mirëqënien e tyre shëndetsore pa u