04/06/2018

Je duke bërë një punë të mirë. Nëse ti shqetësohesh për të qenë një nënë e mirë, atëherë puna që po bën është e duhura. Ndoshta nuk po e bën detyrën e një nëne në mënyrë perfekte, por po e bën mirë dhe kjo gjë mjafton e tepron. Gjërat mund

Zbulimi i pilulave kontraceptive më 1960 ka paraqitur një revolucion biologjik dhe sociologjik. Për herë të parë në historinë e grave ato ishin në gjendje që përkohësisht “të fikin” fertilitetin e tyre. Për më shumë, përdorimi i tyre ka ndryshuar aspektet sociale dhe ekonomike në shtetet ku ato përdoren. Ndikimi

Françesko Petrarka është një ndër figurat kryesore të Rilindjes evropiane. Në shekujt e humanizmit evropian ai u njoh si një latinist i mrekullueshëm, autor librash, traktatesh e vëllimesh mjaft te çmuara për kohen, për te cilat punoi me seriozitet me te madh. Studiuesit pohojnë se Petrarka mendonte qe lavdinë tek

1. Bota i përket njeriut të duruar. 2. Të gjitha problemet zgjidhen vetë. 3.Problemet ekstreme shpesh kërkojnë zgjidhje ekstreme 4. Miqtë nuk janë aq të rëndësishëm sa familja. Mos e ngatërro besnikërinë e miqësisë me lidhjen e gjakut. 5. Problemi me miqtë është sinqeriteti i tyre. Ata do t’iu tradhtojnë

Ky mit ka pak vërtetësi brenda, por kjo varet nga ç’kuptojmë me “varësi”. Kafeina është stimulant i sistemit qendror të trurit dhe përdorimi i rregullt i saj krijon një varësi të lehtë fizike. Por, kafeina nuk kërcënon shëndetin fizik, social apo ekonomik siç bëjnë drogat me varësi të lartë. (Edhe

Donald Trump pretendon se  ka “të drejtën absolute për të falur veten”. Donald Trump tha të hënën se ai ka një “të drejtë absolute për të falur veten”, duke shtuar “por përse ta bëj këtë kur nuk kam bërë asgjë të keqe”, në deklaratën e fundit të tij, kundër hetimit