June 2018

Kartmodhedha me vlerë 2 milion dollar dhe që i përket epokës së Luftës së Dytë Botërore, gjendet nën dërrasat e dyshemesë së një dyqani Punëtorët e rikonstruktimit që gërmuan nën dyshemenë e një dyqani në Brighton, Angli, muajin e kaluar gjetën një kartmonedhë që daton që nga Lufta e Dytë

Murtaja e ka dënuar njerëzimin për një kohë shumë më të gjatë nga sa ishim në dijeni.                                                 Mbetjet e zbuluara të dy viktimave të murtajës në

                                   Kurt Gödel ishte një matematikan dhe filozof i shkëlqyer. Teorema e paplotshmërisë e bëri atë një nga matematikanët më të rëndësishëm të kohës së tij. Megjithatë, ai vuante nga shëndeti i dobët, duke

Më 5 dhjetor të viti 1945, pesë bombardues të Marinës së SHBA-s, të njohur gjerësisht si Fluturimi 19, u nisën nga Fort Lauderdale, për një mision i cili duhet të ishte thjesht një stërvitje trajnuese rutinë. Aeroplanët e përfshirë në stërvitje drejtoheshin nga dy deri në tre persona ushtarakë me

Të kërkosh vëmendje në mënyrë konstante nuk është një nga ato gjëra që e bëjnë të gjithë. Janë disa lloje njerëzish të cilët e kanë kaq të rëndësishme këtë pjesë, sa gjithmonë do bëjnë çdo gjë për ta marrë. Kjo në fakt varet edhe nga astrologjia. Njihuni me shenjat e

Hipertensioni konsiderohet të jetë një “sëmundje e heshtur”. Ajo sulmon shumë njerëz në ditët e sotme për shkak të stresit, dietës së dobët dhe pirjes së duhanit. Disa nga simptomat më të zakonshme janë të vjellat, dhimbje koke të rënda, marrje mendsh dhe probleme me shikimin. Nëse keni një ose