Home»Rretherrotull»Zgjidh një lule dhe zbulo poezinë e shpirtit tënd

Zgjidh një lule dhe zbulo poezinë e shpirtit tënd

Foto Nr.1

Nuk jam rëra ku projekton një palë krahë, apo grila për një dritare. Unë nuk jam vetëm shkëmbi që pret baticat e botës, mbi çdo plazh që lind një tjetër. Jam veshi i ngjeshur tek guaska e jetës, jam ndërtim dhe shembje, shërbyes dhe zotëri, dhe jam një mister. Katër duar shkruajnë këtë skenar, për skenën e kohës sime: fati im jam unë. Nuk jemi gjithmonë në harmoni, nuk e marrim gjithmonë seriozisht njëri-tjetrin.

Foto Nr. 2

Hap lojën! Thjesht nuk i them gjërat e jetës sime: jam e fshehtë për nga natyra. Ka të vërteta që nuk ia kam thënë Zotit. Jam një sekret i mbyllur. Të lutem, më kurse!

Foto Nr. 3

Kështu jam … Më pëlqejnë shtëpia ime, lulet e mia. Më pëlqen të ndjej paqen, heshtjen, të ndjej diellin e mëngjesit që më ngroh trupin, aromën e kafesë së re. Më pëlqen heshtja e natës, hëna e plotë gjigande në dhomë, gota e verës në dorë. Më pëlqen të ndjej rehatinë, ngrohtësinë, dashurinë, duart e kryqëzuara. Më pëlqen të përziej specie, të dëgjoj muzikë franceze, të vesh kimono me lule. Më pëlqen të shoh se si jeta mund të jetë e thjeshtë dhe plot surpriza. Më pëlqen të ndjej se dashuria rritet, të shoh kur syri shkëlqen. Më pëlqen të ndjej lehtësinë, lirinë. Më pëlqen të ndihem kështu: në lumturi të plotë!

Foto Nr. 4

Jam kështu, i lidhur. Gjithmonë në kërkim të një arsyeje për gjithçka. Njerëzit si unë vuajnë më shumë. Zhgënjej më shumë. Nga ana tjetër, rritemi. Evoluojmë. Ne piqemi. Asgjë nuk është statike në jetët tona. Asgjë. Gjithçka merr një kuptim, gjithçka është një hap, gjithçka rritet.

Foto Nr. 5

Më pëlqen ajo që më lë pa frymë. Adhuroj të pamundurën. Jam pothuaj e pamundur. Zemra ime është e lirë, edhe kur dashurohet kaq shumë. Kam një ritëm që më bën më të komplikuar. Një vullnet që nuk shuhet. Një fjalë që nuk fle kurrë. Kam shqetësim gjithmonë me vete. Dhe një palë krahë që nuk i kam lënë kurrë. Ndonjëherë, natën vonë udhëtoj. Dhe pa e ditur kërkoj përgjigje që nuk mundem t’i gjej këtu. Dje humba një ëndërr. Dhe u zgjova duke qarë, prandaj pëlqej të buzëqesh.

Foto Nr. 6

Po, jam e padeshifrueshme, kam qenë gjithmonë një enigmë, kështu kam qenë gjithmonë, por eja të zbulosh sekretet e mia, të deshifrosh mendimet e mia, të kuptosh pamjen time, të mësosh shijet e mia, të kuptosh manitë e mia… dhe më pyet ende nëse të dua.

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *