Home»Horizonti.al»Shkence»REVOLUCIONET / Si u bëmë këta që jemi?

REVOLUCIONET / Si u bëmë këta që jemi?

 

Screen Shot 2015-09-16 at 11.39.03 AM

Ka ndodhur pothuajse 7 milionë vjet më parë, që paraardhësit tanë të lashtë u ndanë nga paraardhësit e lashtë të “kushërinjve” tanë më të afërt, shimpanzeve. Për pjesën më të madhe të asaj kohe, ata ishin banorë të pyjeve të ngjashëm me majmunët, me trupat leshtorë, trurin e vogël dhe sjelljen aspak të sofistikuar. Pastaj, afro 2 milionë vjet më parë, gjithçka ndryshoi. Ne filluam të marrim në duart tona evolucionin, duke nisur kështu një seri inovacionesh që ndryshuan historinë e njeriut – dhe na bënë ne, njerëzit modernë që jemi sot.

Ja një histori e detajuar e të gjitha shpikjeve, nga gatimi tek bujqësia, nga armët tek rrobaqepja, nga ligji tek shkrimi… Pa të cilat, edhe sot, nuk do të ishim shumë larg prej kushërinjve tanë mbi pemë…


 

2 Comments

  1. Anisa Bakiu (V.Shanto)
    18/05/2018 at 10:05 pm — Reply

    Se si u bëme këta që jemi, si njerëzim, kjo nuk ha diskutim sepse dihet që përmes revolucionit. Por ajo për të cilën duhet të rrisim njëfarë shqetësimi është se sa dëme e shkatërrime lam pas gjatë këtyre revolucioneve???!!!

  2. Anisa Bakiu
    18/05/2018 at 10:06 pm — Reply

    Se si u bëme këta që jemi, si njerëzim, kjo nuk ha diskutim sepse dihet që përmes revolucionit. Por ajo për të cilën duhet të rrisim njëfarë shqetësimi është se sa dëme e shkatërrime lam pas gjatë këtyre revolucioneve???!!!

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *