Home»Bota»Pse vazhdojnë njerëzit pastrojnë para tek ish-avokati i Trump?

Pse vazhdojnë njerëzit pastrojnë para tek ish-avokati i Trump?

Michael Cohen, ish-avokati personal i Presidentit Trump, ka patur një karrierë të shquar, me të cilën më së shumti nënkuptoj se është e mrekullueshme që ende nuk ka shkuar në burg akoma. Por ligji po i afrohet atij, gjë që gjithashtu mund të thotë se po i afrohet presidentit.

Unë mendoj se mënyra më e mirë për ta kuptuar është kjo: Kur dikush bën biznes me Cohen, ata mund të mos bëjnë atë për arsye legjitime. Nëse keni nevojë për një avokat ose disa këshilla për pasuri të paluajtshme, nuk është ky njeriu që kërkoni. Nëse zgjidhni atë, atëherë pothuajse në mënyrë të pashmangshme do të bëhet diçka e dyshimtë. Mund ose nuk mund të jetë e paligjshme, por patjetër që do të përdoren të njëjtat skema në një mënyrë ose në një tjetër. Dhe ka disa njerëz interesantë që bëjnë biznes me Cohen.

Natën e kaluar, Michael Avenatti, avokati i Stormy Daniels, doli në publik me rezultatet e një hetimi që ai pretendoi se ndërmarrja e Cohen e ngritur në Delaware i pagoi Daniels  130,000 dollar në këmbim të heshtjes për çështjen që  ajo kishte me Presidentin Trump. Ju do të kujtoheni se Trump fillimisht mohoi se ai dinte qoftë edhe gjënë më të vogël për këtë, por pastaj avokati i tij Rudy Giuliani pranoi se ai rimbursoi Cohen për fitimin.

Kur Trump u zgjodh president, Cohen shprehu  se nëse do të donit të siguroheshit që presidenti e ka dëgjuar rastin tuaj mbi çfarëdo çështje që mund të keni para qeverisë, një mënyrë e mirë për ta bërë këtë do ishte të takoni avokatin e tij. Ka shumë pak prova se Cohen ushtron ndonjë ndikim mbi Trump për momentin. Ose Cohen mund të ketë qenë vetëm duke përfituar nga fama e tij e sapolindur.

Kush e di. Por gjithashtu duhet të kemi parasysh se  nuk ka probabilitet të madh që rrëfimet e njerëzve  që dërgojnë para te Cohen, për një numër  të madh arsyesh, të jenë plotësisht të vërteta. Ka të ngjarë të mësohet shumë  shpejt e vërteta për financat e Michael Cohen, dhe disa prej tyre mund të jenë të pista. /The Washington Post-Bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *