Home»Magazine»Personazhe»Pagjumësia, ose Djalli në formën e tij më të madhe

Pagjumësia, ose Djalli në formën e tij më të madhe

Në mesin e viteve ’60, Henry Miller, shkrimtari i madh dhe shpesh kontrovers amerikan, shumica e veprave të të cilit ishin të ndaluara në SHBA deri në vitin 1961, zhvilloi një përulje adhuruese ndaj  këngëtares japoneze dhe aktores me emrin Hoki Tokuda.

Miller dhe Tokuda përfundimisht do të martoheshin (një çështje që bëri bujë për shkak se dallimi i tyre i moshës ishte pothuajse 50 vjet dhe martesa thuhet se ishte e pazakontë), por para se të nënshkruhej marrëveshja, ngacmimet mbi marrëdhënien e tyre do të provokonin një  periudhë të gjatë pagjumësie për Millerin, dhe gjatë asaj periudhe të pagjumësisë, ai prodhoi një sërë pikturash me bojëra uji dhe tregimin e shkurtër “Pagjumësia ose Djalli në formën e tij më të madhe.”

/Bota.al

 

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *