Home»Galeri»Foto»FOTO: Merrni çadrën

FOTO: Merrni çadrën

Një vorbull gjigande ajri mbi fushat e Nebraskës, në qendër të SHBA.

Këto fenomene, të quajtura mezociklone, shoqërohen me furtuna të dhunshme dhe erëra shumë të forta, dhe diametri i tyre mund të kalojë 15 kilometrat.

Mezociklonet formohen edhe në lartësitë tonë, në prani të një fenomeni të quajtur wëind shear, që sjell ndryshime të përsëritura të shpejtësisë apo drejtimit të erës.

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *