Home»Enciklopedike»A mund të bëhej faraone një femër?

A mund të bëhej faraone një femër?

Edhe pse kanë qenë të pakta femrat që kane sunduar në Egjipt, ndër to shquhet njëra që quhet Hatshepsut. Kur nipi i saj 6-vjeçar u ngjit në fron, Hatshepsutit iu kërkua të qeveriste Egjiptin më këmbë të tij deri sa ai të rritej edhe pak.  Por Hatshepsutit i pëlqeu kaq shumë roli i të qenit sundimtare, saqë nuk ia lëshoi fronin nipit deri në ditën kur ai mbushi 30 vjeç.

Kur u bë faraone, Hatshepsutit i‘u desh të vishte takëmet mbretërore. Ndër to hynte dhe  një mjekër e rreme e bërë prej leshit mbretëror.

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *