Home»Lifestyle»Shendeti»A jeni të lumtur?

A jeni të lumtur?

Shëndet i mirë mendor nuk është vetëm mungesa e problemeve të shëndetit mendor. Të qenët mendërisht ose emocionalisht të shëndetshëm është shumë më tepër se të qenit i lirë nga depresioni, ankthi, apo problemet e tjera psikologjike. Ju keni shëndet të mirë mendor dhe emocional kur keni karakteristika pozitive.

Njerëzit të cilët janë mendërisht dhe emocionalisht të shëndetshëm kanë këto karakteristika pozitive:

Ndjenjën e kënaqësisë

Një oreks për të jetuar, për të qeshur dhe për t’u argëtuar

Aftësia e kontrollimit të stresit dhe kërcimit të fatkeqësive

Fleksibilitet për të mësuar gjëra të reja dhe për t’u përshtatur

Një ekuilibër midis punës dhe argëtimit, pushimit dhe aktiviteteve, etj

Aftësia për të ndërtuar dhe për të ruajtur marrëdhënie të kënaqshme

Vetë-besim dhe vetë-respekt të lartë./Bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *