30/05/2018

Psikologët kanë dalë në përfundimin se ëndrrat erotike vijnë për shkak të aktivitetetit intensiv që ndodh në trurin e njeriut. Me fjalë të tjera, duke marrë parasysh që seksi është një gjë e rëndësishme në jetën e secilit prej nesh, nuk është aspak e çuditshme që ëndrrat kanë përmbajtje  seksuale.

Aleksandër Sergejevic Pushkini lindi në Moskë, më 6 qershor, 1799, në një familje oborrtare. Më 1811 u rregjistrua në një lice ku mësonin fëmijët e aristokracisë petërburgase. Ambjenti i liceut la gjurmë të pashlyeshme në mendjen dhe zemrën e djaloshit. Mjedisi aty ishte i pasur me ide të anti carizmit. Që në moshë të vogël, ai shkroi

Anneliese Marie Frank  lindi më 12 qershor ,1929, në Frankfurt am Main; vdiq në fillim të muajit mars të vitit 1945 në KZ Bergen-Belsen. Ishte një femër gjermane-hebreje, që ishte fshehur me familjen e saj në Amsterdam, në kohën nacionaliste, por që nuk arriti t’i shpëtonte vdekjes para mbarimit të luftës. Anne Frank u bë e njohur me ditarin e mbajtur

Diabeti është çrregullimi i metabolizmit që reflektohet në paraqitjen e sasisë jonormale të glukozës në gjak, si pasojë e rezistencës së qelizave të gjakut ndaj insulinës, apo si pasojë e sasisë së vogël të insulinës së tajitur nga pankreasi. Nga tensioni vuan gati 12-20 për qind e popullatës dhe me

Diabeti ka pllakosur njerëzimin për mijëra vjet, dhe është përshkruar në dorëshkrimet e lashta Egjiptiane që në vitin 1550 para Krishtit. Jo çuditërisht, kjo sëmundje ishte disi e rrallë në të kaluarën. Në kohën që ndërtoheshin piramidat, nuk ishte mundësia ta ushqeheshe me petulla të ëmbla si ekskluzivitet 24-orësh, ndaj

Nuk e vrasin mendjen për asnjë dhe për asgjë, përveç vetes së tyre. Ata përpiqen t’i minimizojnë nevojat e të tjerëve dhe nxjerrë më tepër në pah nevojat e tyre si më të rëndësishmet. Nuk i dëgjojnë të tjerët. Nëse nuk përfshihen edhe vetë në diskutime, ata nuk harxhojnë as