Home»Ndryshe»30 Fakte interesante

30 Fakte interesante

 1. Uji i nxehte konvertohet në akull shumë më shpejt se i ftohti.
 2. Mona Lisa nuk ka vetulla.
 3. Fjalia “The quick broën fox jumps over the lazy dog” përban çdo shkronjë të alfabetit anglez.
 4. Muskuli më i fortë i gjithë trupit të njeriut është gjuha.
 5. Milingonat pushojnë 8 minuta pas çdo periode kohore prej 12 orësh.
 6. “Unë jam” është fjalia më e shkurtër e plotë.
 7. Ngjyra origjinale e Coca-Cola-s është jeshile.
 8. Emri më i përdorur në të gjthë botën është Muhamed.
 9. Nëse do qëndronit fiks poshtë hënës, ju do të peshonit më pak se zakonisht.
 10. Devetë kanë kanë tre palë qerpikë që të mund të mbrohen nga era me rërë e shkretëtirës.
 11. Emrat e kontinenteve përfundojnë me të njëjtën shkronjë që fillojnë.
 12. “Typeëriter „ është fjala më e gjatë që mund të shlruhet vetëm me një rresht të tastierës.
 13. -40 gradë Celsius= -40 gradë Fahrenheit
 14. Çokollata mund t’i vrasi qent sepse ajo përmban theobromin, i cili prek zemrën dhe sistemin nervor.
 15. Femrat i pulisin sytë sa dyfishi i meshkujve.
 16. Nuk mund të kryesh vetvrasje duke mbajtur frymën.
 17. Është e pamundur që njeriu të lëpijë bërrylin e vet.
 18. Libri i Rekordeve të Ginesit mban rekord si libri që vidhet më shpesh nga libraritë publike.
 19. Njerëzit të thonë “Shëndet” sepse kur teshtin zemra ndalon për një milisekond.
 20. Është fizikisht e pamundur për një derr që të ngrejë kokën dhe të shohë qiellin.
 21. “Rhythm” është fjala më e gjatë që nuk përmban asnjë zanore në gjuhën angleze.
 22. Nëse teshtin fort, mund të thyesh një brinjë. Nëse përpiqesh ta mbash një teshtimë, atëherë ka mundësi që të plasin enët e gjakut në kokë dhe qafe e cila do të sillte vdekje të menjëhershme.
 23. 111,111,111 x 111,111,111 = 12,345,678,987,654,321
 24. Nëse statuja e një personi me kalë në park i ka të dyja këmbët e përparme lart, atëherë personi ka vdekur në luftë. Nëse kali ka vetëm një këmbë të ngritur atëherë personi ka vdekur si pasojë e plagëve të mara në luftë. Nësë kali i ka të katërta këmbët në tokë, personi ka vdekur nga shkaqe natyrore.
 25. Krokodilët nuk mund ta nxjerrin gjuhën jashtë.
 26. Arinjt polarë janë mëngjarash.
 27. Fluturat shijojnë me këmbët e tyre.
 28. Elefanti është kafsha e vetme që nuk mund të hidhet.
 29. 4000 vitet e fundit, asnjë kafshë e re nuk është zbutur.
 30. 99% e atyre që e lexuan këtë, u përpoqën të lëpijnë bërrylin./Bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *