29/05/2018

Dashi Jeni shumë të pavendosur lidhur me disa rreziqe me të cilat do të përballeni në vendin tuaj të punës. Disa nisma të reja do të jenë shumë stimuluese, por në të njëjtën kohë edhe të rrezikshme për financat tuaja. Besojini intuitës! Në dashuri, këshillohet që të jeni më pak

Ai mund të jetë një mister, por vëmendja e tij nuk ka pse të jetë. Ndonjëherë, një vajzë mund të bëjë veten të duket budallaqe kur përpiqet të kapë vëmendjen e një djaloshi që i pëlqen vërtet. Ajo mund ta gjejë veten duke u përpjekur të lexojë në horoskopin e

“Jeta jote është e limituar, ndaj mos e shpenzo duke jetuar jetën e dikujt tjetër”. “Ne kemi ardhur në këtë botë për të lënë gjurmë në univers. Në të kundërt, përse mund të kishim ardhur këtu?” “Jini të uritur për të mësuar, por edhe të çmendur për t’u argëtuar”. “Ki

– Nuk ka rëndësi sa i mirë është një person, ai do të lëndohet gjithsesi. E rëndësishme është t’i falësh ata që të lëndojnë dhe të vazhdosh përpara me jetën tënde. – Duhen vite për ta ndërtuar besimin dhe vetëm pak sekonda për ta shkatërruar atë. – Nuk duhet t’i

Edgar Allan Poe lindi më 19 janar 1809 në Boston, Massachusetts, ShBA; vdiq më 7 tetor 1849 në Baltimore, Maryland. Ka qenë një shkrimtarë amerikan. Ai e themeloi litertaurën e krimit, zhanrin shkence dhe horror. Poezia e tij u bë fundamenti i simbolizmit dhe keshtu të poezisë moderne. Poe kishte qenë një nga poetët më të përkthyer në të gjitha vendet e botës. Fan Noli e kishte përkthyer edhe në

Thënie nga i fundmi i romantikëve dhe i pari i modernëve: 1. Arsyeja e thjeshtë na tregon ne se gjërat tokësore janë të pakta, dhe se realiteti i vërtetë ekziston vetëm në ëndrra. 2. Edhe sikur të jetë e provuar se Zoti nuk ekziston, feja do të jetë gjithmonë e shenjtëruar