28/05/2018

Volkswageni “brumbull” ia dedikon lindjen e tij nazistëve: 80 vjet më parë Adolf Hitleri vuri gurin e themelit për fabrikën e Volkswagenit në Wolfsburg. Një bilanc kritik i një historie gjermane suksesi. Dy burra, një projekt i madh: Adolf Hitleri dhe Ferdinand Porsche janë krijuesit e veturës “brumbull” Volkswagen. Porsche

Konsumi i kafes dhe çajit shërben jo vetëm për të rritur vëmendjen, por siç duket edhe për të përmirësuar kujtesën. Në këtë përfundim arrin një studim që analizon efektet e kafeinës tek kujtesa. Pasi pijnë një filaxhan kafe apo çaj, shumë njerëz ndjehen të rigjallëruar dhe gati për t’u përballur

Simboli Olimpik modern me pesë rrathët me ngjyra të ndryshme ashtu sikurse edhe flamuri olimpik u propozua nga Pjer de Kubertin në vitin 1914. Pesë rrathët e ndërthurur përfaqësojnë pesë kontinentet e jetuar nga njerëzit në rruzullin tokësor (kontinenti Amerikan konsiderohet si një i vetëm). Ndërthurrja e rrathëve është shenjë e përgjithshmërisë së

Autizmi është një çrregullim i cili shfaqet gjatë fëmijërisë së hershme, zakonisht para moshës 3 vjeçare. Një sëmundje që sa po vjen edhe po bëhet më shqetësuese, jo vetëm për shoqëritë e tjera, por edhe për shoqërinë tonë. Çdo herë e më shumë autizmi po frikëson nënat e reja, duke e

Veshkat preken nga një shumëllojshmëri sëmundjesh dhe çrregullimesh të saj. Në shumicën e sëmundjeve të veshkave, sulmohen njësitë e filtrimit të veshkave (nefronet) dhe dëmtojnë aftësinë e tyre për të eliminuar mbeturinat dhe lëngjet e tepërta. Nuk ka asnjë shkak të vetëm të sëmundjes kronike të veshkave. Disa forma të

A e dini se njerëzit japonezë kanë zakonin e të pirit ujë menjëherë pasi zgjohen?! Kjo është një traditë antike për të shëruar shumë sëmundje dhe që është bërë popullore në të gjithë botën në periudhën rreth Luftës së II Botërore pasi u botua në gazetat japoneze. Avantazhi i të