24/05/2018

Sipas astrologjisë, disa shenja janë më agresive se të tjerat.  Dashi Dashi është i njohur për kokëfortësinë, impulsivitetin dhe agresivitetin e tij. Nëse keni një konflikt, ju me siguri do të humbni! Ata ndihen të irrituar dhe sulmuar lehtë. Kur ata zemërohen, do të jenë tepër instiktive, shumë dramatike. Luani

Ne jemi përgjegjësit e lumturisë sonë. Mos e vendos asnjëherë çelësin e lumturisë tënde në xhepin e dikujt tjetër. Lumturia vjen nga përbrenda. Zgjidh të jesh i lumtur. Kushdo nga ne është përgjegjës për mënyrën se si ndihet, ndaj sot zgjidh të ndihesh i/e lumtur. Mbaj qëndrime të drejta. Nuk

Ndodh ndonjëherë të gabojmë në kuptimin që ne i japim dashurisë. Duke qenë ndjenjë, e cila merr kuptim të ndryshëm nga secili nga ne, mund të ndodhë që ne t’i japim kuptimin e gabuar dhe të na duket gjithçka si e drejtë dhe normale. Këtu e kam fjalën për vendosjen

“Pasqyrë moj pasqyrë, më thuaj një gjë! Cila është më e bukura?” – pyeste njerka e Borëbardhës duke parë veten në kristalin e famshëm. Shquhej për mendjemadhësi dhe narçizizëm, por kishte pak vetëvlerësim. Përkundrazi nga ajo që besojmë nuk janë dy anë të të njëjtës monedhë. Narçizët ndihen superiorë, por

Xhon Loku(John Locke), lindi më 1632, në Wrington, Somerset dhe vdiq 72 vjet më vonë, më 1704. Ai u rrit në një familje puritane, ku u mbrujt me virtytet e punë së palodhur dhe dashurisë për të thjeshtën. Pas një përgatitjeje të plotë në shkollën klasike të Westminster-it, Loku u

Këndvështrimi i Zhan-Zhak Rusoit mbi të drejtën.(Kontrata Sociale) Më i forti nuk është kurrë aq i fortë sa të mund të jetë përgjithmonë zot, në qoftë se ai nuk e shndërron forcën në të drejtën dhe bindjen në detyrë. Që këndej lind e drejta e më të fortit, e drejtë