20/05/2018

Që nga biskotat me copëza çokollate tek materiali i antiplumb, duke kaluar nga medikamenti kundër kancerit dhe tek enëlarësja, shumë gjëra që i përkasin botës moderne u detyrohen grave dhe padrejtësisht kanë mbetur në anonimitet. Emrat e tyre nuk janë të famshme si Ada Lovelace, matematikania që krijoi kompjuterin apo

Sot, roli i vetëm i përbërësve të familjes mbretërore është ai i protagonistëve të një telenovele, që shërben për të argëtuar popullin Nga David Randall Martesat e familjes mbretërore i luajnë mendsh mediat britanike. Është një nga traditat e mëdha të jetës publike në vend. Duhej të ishte shkruar në

Fundi i teorive konspirative: studimi konfirmon se Adolf Hitleri u vetëvra në vitin 1945 Adolf Hitleri vdiq në vitin 1945 në Berlin, pasi kishte pirë cianur dhe më pas kishte qëlluar veten me një pumb në kokë, konfirmojnë kërkuesit francezë që patën akses në mbetjet dentare të diktatorit që ruhen

Disa prej shenjave të horoskopit, nuk janë aq intuitive sa të tjerat, dhe shpesh e gjejnë veten teksa zgjedhin gabim. Ja për cilat shenja bëhet fjalë: Shigjetari Ata janë njerëz spontanë, dhe nuk besojnë shumë në planifikim. Ata kanë tendencën të marrin vendime shpejtë, dhe kjo i çon në zgjedhje

Poezia e mëposhtme është një himn drejtuar dashurisë së vërtetë, asaj që të gjithë ne i jemi vënë nga pas, por shumë pak nga ne arrijnë ta përjetojnë në mënyrën dhe fuqinë e duhur. Autorja na shpreh në çdo resht se si duhet të jetë një dashuri perfekte, ideale, e

Abraham Ortelius, krijuesi i atlasit të parë modern, u nderua këtë të dielë me një doodle nga Google. Me publikimin në vitin 1570 të librit “Theatrum Orbis Terrarum” (Teatri i botës), Ortelius krijoi diçka që askush nuk e kishte bërë më parë; një libër hartash, të gjitha të të njëjtës