18/05/2018

Naim Frashëri vuri themelet e letërsisë kombëtare shqiptare. Vepra e tij shënoi lindjen e një letërsie të re me vlera të vërteta artistike. Ajo shprehte aspiratat e shoqërisë shqiptare të kohës dhe ndikoi fuqishëm në luftën e saj për liri e progres. Naimi krijoi traditën e letërsisë patriotike, qytetare, ai

Grupi terrorist ISIS ka kërcënuar se do të luajë me yjet e futbollit Lionel Messi dhe Cristiano Ronaldo pak para Kupës së Botës 2018 në Rusi. Kjo nuk është pjesa e parë e propagandës që grupi terrorist ka bërë në lidhje me Kupën e Botës, por ky kërcënim i fundit

Liqeni i Ohrit llogaritet si një nga liqenet më të vjetra në mbarë botën. Mosha e tij llogaritet të jetë 2 deri më 5 milion vjet. Liqeni u krijua nga një shembje e tokës. Këtë e vërtetojnë aktivitetet e shumta tektonike si dhe ekzistenca e një mali prej 100 metrash

Një kandidate doktorature në Stanford pohon se perceptimet tona ndryshojnë varësisht nga stili apo gjinia e bisedave. Ne të gjithë e dimë atë ndjenjë të pakëndshme që, kur flasim për diçka interesante, në gjysmë të fjalimit, na ndërpresin – “Prit, çfarë ka sonte për darkë?” – shton. Por a ishte

Këto gjëra jo të gjithë njerëzit mund t’i kuptojnë, por thuhet se ata që janë shumë inteligjentë, të paktën një herë gjenden në këtë situatë: 1. Askush nuk mendon se ju jeni argëtues Vërtetë, kur ju jeni një hap përpara, askush nuk e kupton vërtet ndjenjën tuaj të humorit, apo

Mishel Platini ka qenë një ndër futbollistët më të mëdhenj në vitet ’80 dhe konsiderohet një legjendë e futbollit botëror, por si president i UEFA-s paska bërë gjëra të turpshme. Nuk mjaftojnë abuzimet financiare, për të cilat humbi postin si mbreti i futbollit në kontinent, sepse tashmë francezi bën një