17/05/2018

Samuel Stumpf për Hegelin Rëndësia historike e Hegelit qëndron në faktin se ai perfeksionoi me plotësi të jashtëzakonshme dhe sistematike atë për të cilën Kanti kishte thënë kohët e fundit, se nuk mund të bëhej. Kanti kishte argumentuar se metafizika është  e pamundur, se është e pamundur për mendjen njerëzore,

Shëndet i mirë mendor nuk është vetëm mungesa e problemeve të shëndetit mendor. Të qenët mendërisht ose emocionalisht të shëndetshëm është shumë më tepër se të qenit i lirë nga depresioni, ankthi, apo problemet e tjera psikologjike. Ju keni shëndet të mirë mendor dhe emocional kur keni karakteristika pozitive. Njerëzit

Ka qenë pikërisht bukuria e veçantë dhe forma interesante e këtij kanioni që rreth tij të dilnin edhe legjenda, të cilat kanë udhëtuar gojë më gojë deri në ditën e sotme. Midis tyre tregohet legjenda e nuses dhe ajo e gjurmës të shenjtit Abaz Aliu. Legjenda e lidh shpellën e

Poezia e Ismail Kadaresë është një prej zhvillimeve më novatore në vjershërimin shqip gjatë një gjysmë shekulli. Ajo shprehu vendosmërinë e shkrimtarëve të brezit të viteve ’60 për të realizuar qëllime estetike të ndryshme prej paraardhësve. Pushtimi i Çekosllovakisë Disfatistët, pasi e shajnë sa për zakon, Thonë: megjithatë, i fortë

Thomas Markle  do të humbasë ceremoninë e së shtunës në Windsor sepse ‘ai duhet të përqëndrohet në shëndetin e tij’. Babai i Meghan Markle nuk do të marrë pjesë në martesën e saj  dhe me Princin Harry, njoftoi Pallati Kensington. Në një deklaratë të lëshuar në emër të saj të

“Asgjë nuk krahasohet me një bisedë të bukur me mendjen e bukur të një femre”. “Mos bëj sikur nuk është e vërtetë, edhe ti e pranon se inteligjenca është seksi dhe një femër inteligjente është pafundësisht tërheqëse”. “Inteligjenca e një femre më duket tërheqëse. Sensi i saj i humorit më