16/05/2018

Janush L. Vishnjevski është një nga shkrimtarët më popullorë bashkëkohorë në Poloni. Pasi mbaroi universitetin, mori gradën e doktorit në informatikë, si dhe në shkencat e natyrës. Banon në Frankfurt mbi Majn, në Gjermani. Me subjektin e romanit “Vetmi në rrjet”, kohët e fundit është realizuar filmi me të njëjtin

Burri u zgjua brenda një kontenieri afër një stacioni treni, dhe duke mos e ditur ku ishte ai kontaktoi policinë, e cila e kërkoi atë në çdo tren. Një vendim i keq që mori njeriu i  dehur për të kaluar një natë në një tren mallrash, shkaktoi rrëmuje për udhëtarët

Futbollistët e Premier League Özil dhe Gundogan, takuan presidentin turk gjatë vizitës së tij në Mbretërinë e Bashkuar. Dy futbollistët gjermanë me prejardhje turke që paraqiten në  fotografi me presidentin turk Rexhep Tajip Erdogan, kanë rindezur një debat mbi shtetësinë e dyfishtë dhe identitetit kombëtar në Gjermani, ndërsa vendi meret

Diçka që ju e kishit planifikuar – dhe e kishit planifikuar me kujdes – nuk shkoi ashtu siç ju e prisnit. Kjo mund të shkaktojë tronditje në sistemin tuaj, Dem, përderisa jeni person që bëni shumë kujdes në planifikim, si dhe bëni të gjitha vlerësimet e nevojshme, para se të

Llazar Sotir Gusho i njohur me emrin Lasgush Poradeci, lindi më 27 dhjetor të vitit 1899 në Pogradec, Shqipëri dhe vdiq më 12 nëntor të vitit 1987, poet dhe shkrimtar shqiptar.  Ai është nga lirikët tanë më të mëdhenj, i cili u shqua për sensibilitetin dhe ëmbëlsinë poetike me të cilën i këndoi Shqipërisë dhe dashurisë. Si një personalitet i shquar dhe

Vatikani ka këshilluar murgeshat e fshehta që të mos duken fare më në mediat sociale, për të shmangur sulimin e botës së tyre medituese me “zhurmë, lajme dhe fjalë”. Në një dokument të botuar nga zyra e Vatikanit për jetën fetare, murgeshave iu tha se ato do lejoheshin të përdorin