15/05/2018

Jetëgjatësia po rritet globalisht – njerëzit e lindur në vitin 2016 do të jetojnë mesatarisht 7 vjet më gjatë se ata të lindur 25 vjet më parë. Pse ndryshon gjatësia e jetës bazuar në moshën tuaj? Jetëgjatësia është numri mesatar i një personi që pritet të jetojë bazuar në moshën,

Migjeni solli elemente të reja në letërsinë shqipe, sidomos në pasqyrimin ekzistencial të jetës së njerëzve të varfër. Poet dhe prozator shqiptar i shquar i vite 1930, Migjeni konsiderohet si një ndër shkrimtarët më të lexuar e më të rëndësishëm të letërsisë shqipe të shekullit të 20. Për epokën ishte nje

Në mesin e viteve ’60, Henry Miller, shkrimtari i madh dhe shpesh kontrovers amerikan, shumica e veprave të të cilit ishin të ndaluara në SHBA deri në vitin 1961, zhvilloi një përulje adhuruese ndaj  këngëtares japoneze dhe aktores me emrin Hoki Tokuda. Miller dhe Tokuda përfundimisht do të martoheshin (një

Sharl Bodler është konsideruar si i fundmi i romantikëve dhe i pari i modernëve. Ai, mbahet gjithashtu si më i madhi ndër poetët francezë. Lindi me 9 prill 1821 në Paris. Këto janë pak nga pasuria e madhe që ai i trashëgoi letërsisë: «Burrat të cilët dinë të rrinë me

Një studim i bazuar në të dhënat dhe kërkimet e NASA-s Sipas një studimi të mbështetur nga NASA, alienët mund të jenë duke jetuar në retë acidike të Venusit – planeti i dytë  në rradhë nga Dielli dhe që mendohet të jetë ndër më të këqinjtë. Hulumtuesit kanë thënë se

Pavarësisht dukjes, Hëna nuk është tërësisht pa ngjyrë. Astronautët e Apollos e përshkruajtën si në ngjyrë kafe. Studmet e kujdesshme tregojnë se zonat e errëta, ose “maria” shfaqin hije të blusë ose kafes, ndërkohë që zonat më të ndriçuara kanë hije të të verdhës, rozës dhe blusë së lehtë. Këto