11/05/2018

Paqartësi sesi do të karakterizohet ky mandat i ri në Rusi “Viti 1991ishte fundi i Bashkimit Sovjetik, vdekja e një utopie, por që nuk do të thotë zhdukja e komunizmit duke u nisur nga mbijetesa e gjatë në Kinë, Vietnam ose Kubë, apo dhee indirekt në regjime të tilla si

Kafka u lind në një familje hebreje, gjermano-folëse të klasës së mesme, në Pragë. Shkrimtari, pjesa më e madhe e punës së të cilit mbeti e përgjysmuar dhe  u botua vetëm pas  vdekjes së tij, pati një rini të turbulluar, plot dyshime mbi karakterin dhe vlerën e vetes, e kjo për

  Ka ndodhur pothuajse 7 milionë vjet më parë, që paraardhësit tanë të lashtë u ndanë nga paraardhësit e lashtë të “kushërinjve” tanë më të afërt, shimpanzeve. Për pjesën më të madhe të asaj kohe, ata ishin banorë të pyjeve të ngjashëm me majmunët, me trupat leshtorë, trurin e vogël

“Nëse po përpiqeshe t’i shtoje eksperiencë repertorit të burrit tënd, atë herë dështimi është kryer me sukses” – psikologia Annalisa Babieri. Unë dhe burri im kemi 6 vjet të martuar. Unë isha 24 vjeç dhe ai vetëm 18 kur unë u  martova me atë. Më vonë, pasi u martuam, mësova

Shkencëtarët e gjenetikës besojnë që krahasimi i biologjisë parahistorike dhe me atë moderne, do t’i ndihmojë ata të kuptojnë se çfarë i bën njerëzit unik. Profesor Svante Pääbo Shkencëtarët janë duke u përgatitur për krijimin e “trurit në miniaturë” që është ndërtuar gjenetikisht në atë mënyrë që të  përmbajë ADN-në

European Broadcast Union ka ndaluar një prej kanaleve më të mirënjohur të Kinës që të transmetojë pjesën e mbetur të Festivalit Europian të Këngës. Mango TV censuroi flamujt dhe tatuazhet e këngëtarëve gjatë performancës së tyre. Një prej këngëtarëve që u censuruan ishte edhe Eugent Bushpepa, të cilit kënga nuk