10/05/2018

Njerëzit janë përpjekur ta përkufizojnë dashurinë në mijëra thënie. Përkufizimi i saj ndryshon në varësi të llojit të vetë dashurisë, dashuri romantike, dashuri për prindërit, për vëllezërit apo motrat, për miqtë, apo dashuri platonike. Që ajo të përkufizohet në mënyrë universale, është tepër e vështirë, pasi gjithkush i jep kuptimin

Kemi të gjithë nevojë për pak orientim në jetën tonë. Shpesh ndihemi të humbur dhe konfuzë, sepse përpjekjet tona nuk po na shpërblehen. Më poshtë do të lexoni tetë shenja, të cilat tregojnë se nuk po ecni në rrugën e duhur në jetë. Nuk ndiqni intuitën tuaj. Njerëzit që nuk

Edhe pse kanë kaluar dekada të tëra nga vdekja e saj, Marilyn Monroe vazhdon të mbetet një ikonë bukurie edhe në ditët e sotme. Por cila është historia e jetës së saj? Pse shumë veta shprehen me keqardhje për të dhe fatin e saj dhe pse thuhet se ajo kishte

Ata  punuan që të na lidhnin keq pas teknologjisë, ndërsa ta duan të na ndihmojmë t’i shpëtojmë kësaj varësie, duke përdorur akomë më shumë teknologji. A është kjo një çështje biznesi apo mirëqenieje? Shqetësoheni për orët e gjata që kaloni me sytë e ngulur në ekranin e vogël të celularit

Televizioni kinez Hunan TV, ka çensuruar transmetimin  e Eurovizionit  2018, në këtë gjysmëfinale të parë, duke lënë jasht performancën e Shqipërisë dhe Irlandës. Hunan TV, nëpërmjet shërbimit të tyre të internetit MangoTV, transmeton gjysmëfinalen e fundit të Eurovizionit të Këngës 2018, por jo pasi bëri disa redaktime në shfaqje. Performanca

Kadare: “Harku i Triumfit të Remarkut shëmbëllen më shumë me Portën e Hadit” Në romanin e tij të katërt,botuar në vitin 1946, Remarku nuk e fsheh acarimin e tij ndaj borgjezisë franceze e cila po i hapte rrugë fatkeqsisë së dytë kriminale të shkaktuar nga dora e mendjelehtësisë lakmitare. Në