06/05/2018

Paul B. Preciado Një libër, thoshte Derrida, është një mesazh që dikush ka shkruar dhe që mund të lexohet edhe nëse dërguesi ka vdekur, madje duhet të lexohet, sikur dërguesi të ketë vdekur tashmë. Një libër është një mesazh i një të vdekuri – pavarësisht nga tiparet jetësore të autorit

“Ka më shumë gjëra që mund të na frikësojnë se sa të na shtypin. Ne vuajmë më shpesh nga imagjinata sesa nga realiteti”. “E vërteta është që ne dimë kaq pak për jetën, nuk dimë se çfarë është lajm i mirë dhe çfarë lajm i keq”, theksoi Kurt Vonnegut në

Shumica me siguri e kanë dëgjuar thënien: “Ajo që nuk të vret, të bën më të fortë”. E gjen, në forma të ndryshme, në këngë dhe filma të suksesshëm. Ka tingëllimën e një psikologjie pop sfiduese, një nga ato lloj gjërash që mund ta shohësh në postera motivues (apo një

6 vite e gjysëm më vonë pas deklarimit të ndërprerjes përfundimtare të terrorizmit, ETA ka njoftuar zhdukjen e saj si organizatë përmes një komunikate të publikuar në 14:06 të drekës. Fjalia që është përdorur për këtë njoftim është: “Çmontimi i plotë i strukturave të saj dhe fundi i trajektores dhe

Lufta civile siriane, që tashmë po zgjat qysh nga 2011, por ribën gartën gjeopolitike e Lindjes së Mesme, në kuadrin e një riorganizimit të përgjithshëm të aseteve politico – ekonomike e të gjithë kontinentit euraziatik. Përplasja fillestare ushtarake midis regjimit të Bashar al-Assad dhe opozitës laramane të shfaqur si efekt

Shirat dhe zbaticat kanë lënë gjurmë në ishullin Hart. Terreni, pak kilometra nga Manhatani ka shërbyer për 150 vite si një gropë e përbashkët për kufomat e panjohura, as të kërkuara, që janë groposur larg çdo ceremonie dhe në harresë. Qarkullimet e fotove të kafkave, femurëve dhe të kockave të