05/05/2018

“Është besimi ynë që e aktivizon fuqinë e Zotit”. “Zoti pëlqen ta tregojë fuqinë e Tij përmes stuhive të tua”. “Hape zemrën tënde dhe ftoje Zotin në çdo situatë të jetës tënde, pasi kur Zoti hyn në skenë, ndodhin mrekullitë”. “Zoti është burimi i gjithë fuqisë dhe lutja është thelbësore

“Njerëzit që dikur kërkonin komanda, konsuj, legjione dhe gjithë të tjerat, tani nuk fusin më hundët dhe kërkojnë vetëm dy gjëra: bukë dhe cirk!” – Juvenali Vëmendja është burimi parësor i politikës – dhe cilido që kontrollon vëmendjen tonë, do të kontrollojë shekullin 21 Nga André Dao  Për pothuaj 500

Skizofrenia është një formë e përsëritur dhe shpeshherë kronike e sjelljes anormale që i referohet asaj që shumë prej nesh e quajmë “çmenduri”.Me këtë psikologët nënkuptojnë një person, i cili nuk mund t’i dallojë mendimet, idetë, perceptimet dhe imagjinatat e tyre intensive nga realiteti, perceptimi i ndarë, idetë dhe vlerat që

Kolona javore e Elena Ferrantes për The Guardian Unë shkruaj më një përkushtim shumë më të madh kur filloj të gërmoj detaje për situata të rëndomta dhe të zakonshme dhe këmbngul në përshkrimin e çdo teme për të cilën ne kemi tendencën të heshtim. Nuk ka asgjë për të cilën

Ndërsa lava vërshoi nëpër rrugë dhe zona të banuara të Big Island, tërmetet përkatësisht 5.4 dhe 6.9 ballë erdhën të dytët në rradhë pa i lënë kohë banorëve të marin veten. Një qytezë e tërë është urdhëruar të evakuohet pas shpërthimit të vullkanit Kilauea, pasojat e të cilit sollën derdhje

“I shohim kudo përreth nesh: fitimtarët dhe humbësit. Humbësit ndonjëherë mund të bëhen fitimtarë, dhe fitimtarët mund të bëhen humbës” William S. Burroughs Në 15 vitet që nga 1996 deri në 2010, pati shtatë fitues të ndryshëm të Tour de France, ku çiklisti amerikan Lance Armstrong fitoi shtatë resht, nga