May 2018

Thënie nga Honore de Balzak: Prapa çdo pasurie të madhe, fshihet një krim i madh. Zemra e një nëne është një humnerë e thellë, në fundin e të cilës do të gjesh faljen. Një grua e njeh fytyrën e njeriut që dashuron, ashtu si marinari njeh detin e hapur Një

Matematika, vjen nga greqishtja e lashtë që do të thotë “studim”, “shkencë”. Shpeshherë është quajtur “gjuha e Universit”. Ndër matematicienët më të mëdhenj të të gjitha kohërave, Andre Wiles është akoma gjallë, gjë që e dallon nga kolegët e vet. Andre Wiles E veçanta  e tij është se Wiles është i

Gjendja e të fiktit ose Lipotomia karakterizohet nga humbja e papritur e vetëdijës. Arsyeja e shfaqjes së saj është ulja e presionit të gjakut, për shkak të zgjerimit të enëve periferike, me pasojë uljen e presionit të gjakut dhe mosfurnizimin sa duhet me gjak i trurit. Gjendja e të fiktit

Temperaturat vazhdimisht të larta, shkaktojnë një ulje të nivelit të kujdesshmërisë së trurit dhe dobësim të madh të kujtesës njerëzore. Shtohet rreziku i infarkteve Bashkë me rritjen e temperaturave rritet dhe shpeshtësia e rrahjeve të zemrës dhe kemi një qarkullim më të shpejtë të gjakut. Trupi mundohet të ulë temperaturën

Ka disa shkaqe pse fëmijët bëhen mbipeshë dhe obezë. Shkaqet më të përhapur janë faktorët gjenetik, mungesa e aktiviteteve fizike, ushqyerja e joshëndetshme ose një bashkim i këtyre faktorëve. Vetëm në raste të rralla mbipesha shkaktohet për shkakun e gjendjes shëndetsore si p.sh.probleme hormonale.  Edhe pse problemet e peshës trashëgohen

Çfarë kërkojnë meshkujt që të ketë femra e ëndrrave të tyre? Karakterin Meshkujt pëlqejnë femrat që kanë sens humori dhe që nuk e marrin jetën tepër seriozisht. Nëse je femër, ji vetvetja. Konsumo çfarë të pëlqen. Kilet e tepërta nuk kanë aq rëndësi, kur vjen puna tek cilësia bazë që