Home»Teknologji»Wikipedia ka nevojë për një ushtri anti-vandalësh

Wikipedia ka nevojë për një ushtri anti-vandalësh

Misioni i wikipedias është të ofrojë dije dhe informacion falas për këdo që zotëron të drejtën e hyrjes në internet. Megjithatë, kushdo që ka internet mund të rregjistrohet dhe të redaktojë faqet. Gjë që nëse keqpërdoret, rezulton në atë që klasifikohet si vandalizëm.  Ka njerëz që i shtrembërojnë faktet me keqdashje dhe askush nuk i kontrollon.

Ekziston një sistem mjaft i fuqishëm rregullimi, por problemete që hapin njerëzit, janë  të shumta në numër dhe është e pamundur për t’u përballuar.

Kjo është pjesa në të cilën hyjnë robotët. Me fjalë të tjera: programet kompjuterike. Robotët gjurmojnë çdo ndyshim të mundshëm që bëhet dhe kthejnë menjëherë  versionin e saktë, nëse një vandal vendos të bëjë pak rrëmujë. Rreth 1,941 robotë janë autorizuar që të kujdesen për afërsisht 38,818,162 faqe në wikipedia, të numëruara së fundmi.

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *