Home»Horizonti.al»Ungjilli sipas Marisë: Dëshmia shpërthyese e një gruaje

Ungjilli sipas Marisë: Dëshmia shpërthyese e një gruaje

I zbuluar në vitin 1896, Ungjilli i Marisë ishte gjithashtu një nga librat e përjashtuar nga Dhiata e Re. Shumë studiues e konsiderojnë veprën si gnostike, ndërsa të tjerët nuk pajtohen, duke thënë se ajo ndryshon edhe në shtrirje, edhe në qasjen teologjike.

E udhëhequr nga burra, kisha zyrtare nuk mund të mendonte se gratë ishin profete dhe predikuese. Ky antagonizëm paraqitet dramatikisht në skenën e mëposhtme nga ungjilli i shekullit të tretë i Marisë, ku cilën Maria e titullit, që besohet të jetë Maria Magdalena, u shpjegon dishepujve të Jezusit se ajo ka pasur një vizion të Krishtit dhe se ai ka folur me të.

Atëherë Pjetri u përgjigj: «A foli ai vërtetë me një grua pa dijeninë tonë dhe jo haptaz? A duhet të kthehemi dhe të gjithë ta dëgjojmë atë? A e preferoi ai atë, në vendin tonë?” Atëherë Maria qau dhe i tha Pjetrit: ”Vëlla, Pjetër, çfarë mendoni? A mendoni se e kam sajuar këtë vetë në zemrën time, ose që jam duke gënjyer për Shpëtimtarin? Levi iu përgjigj dhe i tha Pjetrit: ”Pjetër, ti ke qenë gjithnjë gjaknxehtë. Tani unë shoh se po luftoni kundër gruas si kundërshtarë. Por nëse Shpëtimtari e bëri këtë grua të denjë, kush jeni ju që ta refuzoni? S’ka dyshim se Shpëtimtari e njeh shumë mirë. Kjo është arsyeja pse Ai e donte më shumë sesa ne”. / horizonti.al

Ungjilli sipas Marisë: Dëshmia shpërthyese e një gruaje

 

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *