26/04/2018

Markus Aurelius një herë punësoi një asistent për ta ndjekur, ndërkohë që ai ecte përgjatë sheshit të qytetit romak. Roli i tij do të ishte i tillë që, sa herë që Markus Aurelius të mburrte veten, ai t’i thoshte: “Ti je thjesht një mashkull”. Thuhet se dy gjëra na përkufizojnë

Vendi ku ne jetojmë, është mjaft i bukur dhe në të mund të arrish gjithçka e sërish, ne nuk do të jemi këtu përgjithmonë. Jeta jonë është një shkëndijë e shkurtër në këtë planet të bukur dhe ajo fluturon me shpejtësi të pafundme drejt universit të panjohur. Ndaj, shijoje kohën

Ta dëgjojmë, t’i besojmë, t’i flasim dhe ta respektojmë veten tonë janë hapat thelbësorë për të jetuar një jetë të duhur. Nuk ka mundësi të bëhesh versioni më i mirë i vetes tënde, nëse nuk i jep vetes të njëjtin respekti që u jep të tjerëve. Problemi është se ne

Ato hedhin zaret, por nuk pyesin nëse duam të marrim pjesë në lojë. Nuk duan t’ia dinë nëse ke lënë një burrë, një shtëpi, një punë, një karrierë, një ëndërr. Perënditë nuk duan t’ia dinë për faktin se ti do një jetë ku çdo gjë të jetë në vendin e

Një nga mënyrat më të mira për ta bërë jetën tënde të lumtur, është duke i bërë njerëzit rreth vetes të lumtur. Ti do të shohësh lumturi në fytyrën e atij personi, do të kuptosh se ke bërë gjënë e duhur dhe në fund do ta marrësh mbrapsht gjithë lumturinë

Një mushkonjë gjigande u zbulua nga entomologët e provincës jugperëndimore të Sichuan-it, në Kinë me një shtrirje prej 11.15 cm. Sipas drejtorit të Muzeut të Kinës Perëndimore, Zhao Li inskekti u gjet gjatë nje ekspedite në malin Qingcheng, një vend turistik në të njëjtën provincë. Mushkonja i përket llojit “holorusia