25/04/2018

Përpara se të jemi të mirë me të tjerët, duhet të respektojmë veten tonë. Askush nuk është i lumtur, nëse e keqtrajton veten dhe shkon përtej limiteve të vetes. Duhet të jesh i/e sigurtë se jeta jote do të përmirësohet, nëse ndalon së bëri këto gjëra: Kërkon t’i kënaqësh të

Pavarësisht stimulimit të vazhdueshëm për të forcuar intelektin e fëmijës suaj, thuhet dhe është zbuluar tashmë se thuajse 50% e intelektit të secilit prej nesh vjen prej gjeneve tona dhe pjesa tjetër prej ambientit që na rrethon. Sipas një studimi të ri të prezantuar nga revista e psikologjisë “Psychology Spot”,

Ji falenderues dhe mirënjohës ndaj atyre që të kanë lënduar, sepse ata të kanë bërë person më të fortë. Ata të kanë treguar se çfarë nuk e dëshiroje në jetën tënde dhe të kanë ndihmuar të shihje se për çfarë kishe nevojë. Ji falenderues dhe mirënjohës ndaj atyre që të

Të gjithë kemi ditë, kur nuk duam të na flasë askush përreth. Të gjithë kemi momente, kur ndihemi sikur nuk do ta marrim kurrë veten e të jemi si më parë. Vështirësitë, dështimet dhe humbjet janë pjesë e jetës. Edhe nëse nuk duam të përballemi me to, sërish jeta na

Nëse ndiheni keq që po i shpenzoni fundjavat e gjata duke bërë absolutisht asgjë, mos e mundoni më veten sepse me sa duket kjo tregon që jeni një mendimtar i zoti. Disa studime të bëra së fundimi thonë se njerëzit me IQ të lartë, mërziten shpejt. Kërkimet gjithashtu hedhin hipotezën

Një kufomë e mumifikuar u zbulua në Iran në mbetjet e një mauzoleu mbretëror dhe besohet se mund të jenë mbetjet e Reza Pahlavi –it, Shahut të Persisë dhe themeluesit të dinastisë me të njëjtin emër. Zbulimi i bë në Teheran, kryeqytetin e vendit dhe drejtori i këshillit bashkiak për