24/04/2018

Apple prezantoi Daisy-n, një robot që çmonton deri në 200 iphones në orë. Është pjesë e një iniciative që ka ndërmarrë sipërmarrja me qëllimin e prodhimit të produkteve të bazuara vetëm në materiale të riciklueshme ose të rinovueshme. Daisy ka disa përbërës të Liam-it, roboti i parë për të recikluar

Pavarësisht humbjes ndaj Napolit, kampionati kalon ende nga Torino. Që titulli të përfundojë gjetiu, Juventusi duhet të gabojë ndërsa rivalët të prekin përsosmërinë në ndeshjet e mbetura. Maks Alegri është munduar të kuptojë atë që nuk funksionoi të dielën në mbrëmje dhe në një shpjegim për televizionin bardhezi ka deklaruar:

“Idioti” është një ndër romanet më të ndërlikuara të Dostojevskit, tragjizmi i të cilit kalon përtej çdo parashikimi apo imagjinate të mendjes njerëzore. Vepra e ndarë në katër pjesë është mishërimi i parimeve krijuese të Dostojevskit, zotësia e të cilit arrin majat me rrëfimin e historisë së dhimbshme të princit

Sëmundja më e përhapur në planet ku   numri i të prekurve arrin në 350 milionë, është depresioni. Të paktën një milion persona vetëvriten si rezultat i prekjes nga ai.  Depresioni ka forma të ndryshme, që nga ai sezonal deri te ai reaktiv, që nga melankolia deri te forma e

Nazistët i morën vitet më të bukura të rinisë në luftë, e detyruan të largohej nga vendi, i konfiskuan dhe dogjën librat, e dënuan në mungesë, i vranë të motrën, madje i hoqën dhe nënshtetësinë. Erich Maria Remarque ëshët mishërimi më i denjë i asaj që quajmë brez i humbur.

Një ditë më shumë, një hakim më tepër ose në rastin e të hënës, disa  milion hakime më tepër. Rusia është akuzuar së fundmi nga SHBA dhe Britania e Madhe për një fushatë ndërkombëtare hakimi, që përfshin hyrjen me forcë në miliona kompjutera dhe pajisje të tjera, përfshirë këtu edhe