21/04/2018

Fituesi i Nobelit, japonezi Joshinori Ohsumi tregon se si pastrohet trupi nga qelizat e panevojshme gjatë Ramazanit. Shkencëtari japonez Joshinori Ohsumi, ka zbuluar programin e quajtur Otofazhoni. I cili është pastrimi i trupit nga qelizat e panevojshme. Pastrim që ndodhë gjatë qëndrimit etur dhe uritur. Duke qëndruar të uritur, mutacionet

“Zonja dhe zotërinj, ne dëshirojmë të tërheqim vëmendjen tuaj te disa veçori të sigurisë së këtij avioni”. Pastaj një minutë, një minutë e gjysmë për rregullat: se si të shtrëngoni rripin, ku janë daljet emergjente, ku mund të gjeni dhe si ta mbani xhaketën mbrojtëse, se si të përdorin maskën

Të rinjtë, të magjepsur nga skenat e filmave me pije ‘shik’, priren të konsumojnë më shumë alkool, ka zbuluar një studim i ri. Shkencëtarët analizuan mënyrën sesi ndikohej shija e njerëzve nga pijet që portretizoheshin në filma. Ata i treguan 159 studentëve të moshës 18-30 vjeç klipe të ndryshme filmash

Bibliotekat gjithnjë janë konsideruar si një vend strehimi, ku mund të gjesh vetveten në leximin e rreshtave, por dhe ta rizbulosh atë në një sërë dimensionesh. Kur gjendemi në kontakt me librin na mjafton prania e tij, izolimi nga zhurma e jetës së vrullshme, dhe kështu ne arrijmë të transportohemi,

Me teknologjinë e sotme është e tepërt të mendosh për një kolonizim ndëryjor nga ana e njeriut, por me pak përmirësim kjo edhe mund të arrihet. Cameron Smith, historian dhe antropologjist në Universitetin e Portlandit në Shtetet e Bashkuara deklaron se njeriu mund të jetë gati për ndërmarrjen e një

Një zgjidhje e mundshme e një prej problemeve më të mëdha të mjedisit: ajo e plastikës. Një ekip shkencëtarësh nga universiteti i Portsmouth dhe Laboratori Kombëtar i Energjisë së Rinovueshme të Departamentit të Energjisë në Amerikës ka krijuar një enzimë që mund të tresë disa nga plastikat tona më ndotëse.