19/04/2018

“Thuaj çfarë të duash për femrat, por unë mendoj se duhet të kesh talent që një fjali të vetme ta kthesh në një debat prej gjashtë orësh. Dhe ato e kanë këtë talent…” “Sigurisht që femrat nuk punojnë aq shumë sa meshkujt. Ato ia dalin që me herën e parë”.

Edhe pse mund të jesh mjaft e vëmendshme ndaj gjesteve, apo dyshuese në një marrëdhënie, mund të ndodhë të biesh pre e gënjeshtrave, apo të tradhëtohesh nga partneri yt. Shpesh edhe ti mund të biesh pre e gënjeshtrave të tyre, por kur e kupton “kurthin” e tij, më shpesh preferon

Charles Bukowski ka shkruar romane, tregime dhe poezi për një total prej mbi 60 veprash. Përmbajtja e veprave të tij i përket më tepër jetës personale, varësisë me alkoolin dhe marrëdhënieve me personat e tjerë, të shprehura këto në mënyrë tepër realiste dhe pa shumë eufemizma. Krijimi i mëposhtëm i

Që nga “di vetëm atë që nuk di” e Sokratit, përunjësia është sjellja më efikase për të gjetur pikën e ekuilibrit mes vlerësimit të vetvetes, si dhe pranimit të limiteve tona, pa të cilin është e vështirë që të rritesh dhe përmirësohesh. Dhe nuk ka fare lidhje me modestinë Që

Nga 11 shtatori në vrasjen e John Kennedy, duke kaluar nëpër mbytjen e Titanic dhe rrëmbimin e udhëheqsit demokristian Aldo Moro, ekzistojnë teori komplotiste që “zbulojnë” gjithçka. Umberto Eco: E megjithatë, për t’i çmontuar, mjafton veç pak. Ja sesi “Prova e heshtjes duhet përdorur kundër atyre që insinuojnë se ulja

Që kur muzika disco ‘’u pranua’’ përfundimisht – veçanërisht edhe nga kritika, e cila rreth 40 vjet më parë i “mallkonte”, si formën edhe përmbajtjen  – Heavy Metal-i mbajti i vetëm, primatin e të qënit e vetmja muzikë e “papranueshme”, (të paktën në terma dekori të përgjithshëm) e planetit. Në