18/04/2018

Çdo vit, rreth datës 19 prill, mediat përkujtojnë atë që e quajnë “revolta”, “kryengritja” apo “rebelimi” i getos së Varshavës. Në rrëfimet e gazetarëve, ngjarja në fjalë tenton që të marrë përmasa gjithnjë e më epike e më simbolike. “Nuk ka pasur kurrë asnjë kryengritje”. Ky pohim, që i rezulton vitit

Kush nuk do të donte të qëndronte e ri përgjithmonë? Ritmet e kohës, mjerisht, nuk mund të ndalen, por, duke ndjekur rregulla të thjeshta, të lidhura me të ushqyerit, është e mundur të vonojmë shfaqjen e shenjave të plakjes dhe të ruajmë formën! Disa këshilla të vlefshme për mirëqenien tonë.

Presidenti i La Ligas thotë se roja e nderit bëhet për të “poshtëruar” një rival dhe si pasojë nuk do të donte që të shihte Los Blancos të bënin “pasillo”-n, nëse Barcelona e siguron titullin përpara El Classicos. “Do të kisha dashur që tradita të ruhej. Por nëse bëhet për

Mes 7000 patologjive me prevalencë të ulët hemofilia është një sëmundje pak e zakonshme që prek në përgjithësi meshkujt. Ka natyrë të trashëguar dhe prodhohet nga një mungesë e proteinave që ndërhyrjnë në sistemin e koagulimit të gjakut. Kjo sëmundje manifestohet përmes hemorragjisë që mund të jetë e brendshme ose

Alkimia është Art i Urtësisë. Ne besojmë se Alkimia është një njohuri thelbësore. Me pak fjalë, Alkimia është fuqia e vërtetë në duart tona. Një Simbol i Alkimisë ka potenciale të jashtëzakonshme, të cilat, nëse i përdorni me saktësi, mund të përmbushni gjëra të jashtëzakonshme. Kur përdorim një simbol, çdo

Zemra është organi që bën pastrimin e gjakut. Dhe në rastin e sëmundjeve të zemrës kemi prishje te funksionit te saj si pompë. Kjo do të vështirësojë punën e organizmit si dhe nuk do të lejojë furnizimin e tij me oksigjen dhe lëndë ushqimore. Në këto sëmundje futen grupime të