17/04/2018

Çdo ditë është një ditë e ndryshme. Rrjedha e aktiviteteve mund të jetë e njëjta, por mënyra se si ato zhvillohen, apo kontakti me njerëzit e tjerë normalisht do të jenë ndryshe. Kjo do të thotë me pak fjalë, se ajo që ndodhi ditën e djeshme nuk mund të kthehet

Në faqen zyrtare të Man Booker, një nga më prestigjiozet e botës bëri me dije 6 finalistët e tij, ajo që njihet si lista e shkurtër. Njëri prej tyre do të marrë një njohje në nivel planetar si dhe shumën prej 60 mijë stërlina, pra 85 mijë dollarë. Ekziston qysh

Mes shumë projekteve që sapo ka realizuar Stacioni Hapësinor Ndërkombëtar po ju prezantojmë një që ka tërhequr vëmendje. Nasa ka dërguar material biologjik në ISS gjatë lëshimit të fundit nga Kepi Cañaveral në 2 prill. Befasi ishte kur u mësua se bëhej fjalë për spermë njerëzore dhe nga ajo e

Eksperimenti demokratik më kompleks i botës, mori formë 61 vjet më parë, nën hijen e zgjatur të luftës më të madhe dhe më të tmerrshme botërore. Nga ato ditë të para me gjashtë anëtarë, deri tek 28 anëtarët që ka sot (shumë shpejt do të jenë 27, sepse Britania e

CIES, observatori i futbollit, ka publikuar një listë me futbollistët më besnikë të cilët luajnë ende me klubet e tyre. Në të gjenden 25 lojtarë të cilët janë në gjurmët e legjendave si Paolo Maldini, Alessandro Del Piero, Raul Gonzalez, Totti apo Steven Gerrard. 1-Marcelo – Real Madrid, 11 sezone

Faraonët e lashtë egjiptianë zakonisht përshkruhen me një kurorë mbi kokë, apo një rrobë. Më e rëndësishmja nga këto ishte kurora e dyfishtë, e cila simbolizon unifikimin e Egjiptit të Epërm dhe të Poshtëm dhe mbahej nga faraonët duke filluar me Dinastinë e Parë rreth vitit 3000 pes. Emri i