16/04/2018

“Të ndihmosh një person mund të mos e ndryshojë gjithë botën, por mund të ndryshojë botën e një personi”. “Ne nuk mund ta ndihmojmë këdo, por kushdo mund ta ndihmojë dikë”. “Ne rritemi duke i ndihmuar të tjerët të rriten me ne”. “Ndihmoji njerëzit, edhe kur e di se ata

Përherë e më tepër po dëgjojmë lajme lidhur me të rinj që i largohen vendit tonë. Nuk është e vështirë t’i kuptosh arsyet se pse ndodh diçka e tillë. Mjafton të shohësh rreth e rrotull dhe e kupton se mungesa e zhvillimit është shtysa që i bën të rinjtë ta

Paulo Coelho është një shkrimtar Brazilian tepër i njohur në mbarë botën. Ai është një nga autorët më të lexuar në ditët e sotme, por jeta e tij është vënë vazhdimisht përballlë sprovave të shumta, sidomos në rininë e tij për shkak të dhunës nga ana e prindërve, si dhe

Shumica e njerëzve janë të fiksuar pas perfeksionit. Mirëpo kjo përpjekje për t’i bërë gjërat në mënyrë perfekte, ndonjëherë i pengon njerëzit të bëjnë progres, sepse e mendojnë çdo gjë në detaje duke mos i lënë kohë hedhjes përpara të hapave të tyre drejt suksesit në jetë. Nga ana tjetër,

Kur ish Bashkimi Sovjetik dërgoi njeriun e parë në hapësirë ishte një hap përpara në karrierën hapësinore. Në vitin 1957 ishte hedhur në orbitë sateliti i parë i historisë, Sputnik 1 dhe u dërgua edhe qënia e parë në kozmos, qeni i famshëm Laika. Hapi i rradhës ishte pilotimi i

Kërkuesit nga The South Java Deep Sea Biodiversity Expedition 2018 kanë kapur atë që gjendet poshtë një pjese të madhe të detit indonezian. Ekipi i kërkuesve me shkencëtarë nga Singapori dhe Indonezia u nis nga Muara Baru, Xhakarta, Indonezia në 23 mars 2018 në bord të anijes Baruna Jaya VIII.