14/04/2018

“Një herë e pyetën një çift se si ia kishin dalë të jetonin bashkë për 65 vjet dhe përgjigjia e të dyve ishte thuajse e njëjtë. Ata thanë: “Ne kemi jetuar në një kohë kur, nëse diçka thyhej, ne e ngjisnim, nuk e hidhnim poshtë”. Në fakt, në ditët e

Femrat e forta janë të tilla, edhe në situatat e vështira. Ja cilat janë gjërat që një femër e fortë do të bënte, kur çdo gjë t’i dukej e vështirë për t’u kaluar: Përmbush detyrat e saj Edhe pse në ditët e vështira, çdo femër do të donte të mos

Në mëngjesin e 15 prillit 1912 mbytja e anijes mori 1495 jetë dhe i dha formë një prej legjendave më të mëdha të historisë së lundrimit. Titaniku kishte varka shpëtimi për 1200 njerëz, por në bord kishte 2200. Për shumë kohë historianët, kërkuesit e thesareve, oqeanografët kanë kërkuar mbetejet e

“Urdhërova sulmin ndaj Sirisë”. Njoftimi i Donald Trump mbërriti rreth orës 10 të mbrëmjes, me orën e Uashingtonit (në Shqipëri ishte tre e mëngjesit), ndërsa raketat tashmë po goditnin objektivat, që konsideroheshin të lidhura me prodhimin e armëve kimike. Një javë pas sulmit të diskutueshëm kimik kundër qytetit sirian të

Jo, nuk është fillimi i Luftës së Dytë Botërore. Sulmi i raketave në Siri dhe kryeqytetin Damask ka përfunduar dhe tashmë shihet ajo që ishte kuptuar prej ditësh, që kur në mënyrë impulsive, Donald Trump kishte paralajmëruar një sulm “brenda 24 ose 48 orësh”: ushtria amerikane dhe rusët ishin kujdesur

Kryeministrja britanike Theresa May në mesazhin ku ka lajmëruar përfshirjen e vendit të saj në sulmin ndaj Sirisë, pas SHBA të Trumpit dhe Francës së Macronit, ka saktësuar se nuk bëhet fjalë “për një ndërhyrje në luftën civile siriane”. Objektivi nuk është “një ndryshim regjimi”, ka theksuar ajo, duke këmbëngulur