06/04/2018

Nëse besoni që, njerëzit me të cilët rrini kanë ndikim tek ju – për mirë, a për keq – atëherë bëni mirë që këta pesë lloje njerëzish t’i mbani sa më pranë. Ata që thonë të vërtetën Ata që ju thonë të vërtetën, edhe kur ajo dhemb, ju mbajnë me

Njerëzit gjykues e kanë për zakon që të bëjnë vlerësime morale negative për të tjerët. ata e ndërtojnë vetëvlerësimin, duke u krahasur me të tjerët, që mendojnë se kanë status social më të ulët. Mbrojtja më e mirë përballë një tipi të tillë është që të mos i merrni komentet

50 vjet më parë, më 4 prill 1968 në Memphis, u vra Martin Luther King. Një ditë e përshtatshme për të kujtuar se heronj të tillë nevojiten edhe në kohën e sotme, mendon kryeredaktorja e DW, Ines Pohl. Nga fundi i Luftës së Dytë Botërore, dramaturgu gjerman, Bertolt Brecht, e

Antoine de Saint-Exupéry u përpoq me “Princin e Vogël” t’i ikte dimensionit banal të politikës. Për shumë lexues ky tregim është një pleduaje për humanizmin dhe miqësinë. “Princi i vogël” i Antoine de Saint-Exupery-së e shikon botën përmes syve të një fëmije, por  konkluzionet e tij i formulon me fjalët

Yulia Skripal, Vajza e ish spiunit rus, Serguéi Skripal të dy të helmuar në qytetin anglez të Salisburit pohoi këtë të enjte në mesazhin e parë publik se po e rimerr veten. “U zgjova pas më shumë se një jave dhe ndihem e lumtur dhe me më shumë forca,” –

Saharaja është shkretëtira më e madhe në botë dhe tani një studim i ri i realizuar nga Universiteti i Merilendit tregon se madhësia e saj është rritur afërsisht me 10% që prej vitit 1920. Kjo i detyrohet efektit të kombinimeve të ndryshimeve klimaterike dhe të cikleve natyrore të vetë klimës.