02/04/2018

Uji është mbreti i pijeve hidratuese. Organizmi ka nevojë për një sasi uji në mënyrë që të funksionojë si duhet. Truri s’mund të funksionojë pa atë, veshkat s’mund të tresin kripërat dhe mineralet përmes urinës duke evitur formimin e gurëve. Para një hipoteze ku mungesa e ujit do të shkaktonte

Një ditë një profesor universiteti i pyeti studentët e tij, se sa mendonin se peshonte shishja e ujit që ai po mbante në dorë. “500 gramë” tha një student. “600 gramë” bërtiti një tjetër pas tij. Profesori pa drejt tyre dhe tha: “Në fakt, nuk kemi se si ta dimë

“Diku në botë, dikush është i lumtur me më pak gjëra nga sa ke ti”. “Sot, kudo ku je, mbaj në zemrën tënde dashuri, paqe dhe lumturi”. “Mëngjesi është një mundësi fantastike për të buzëqeshur, për t’u kujdesur, për ta dashur dhe për ta parë veten në një gjendje më

Negativiteti është prezent kudo në jetën tonë. Ne nuk mund ta eliminojmë plotësisht, por mund të largohemi vetë prej tij. Një nga aspektet më kryesore të negativitetit rreth nesh janë njerëzit “toksikë”, të cilët janë të pranishëm në gjithë rrethet tona shoqërore. Duhet t’i njohim mirë persona të tillë, në

Nuk është e lehtë të duash një femër kokëfortë, sidomos sepse ajo mbron opinionet, parimet dhe bindjet e saj. Mund të nevrikoset dhe të të mërzisë. Nga ana tjetër, edhe pse mund të jetë shumë kokëfortë, një femër e tillë do të gjendet përherë pranë personit që do kur ai

Menopauza njihet ndryshe edhe si “ndryshim i jetës” së një femre. Ajo mbërrin vetëm kur një femër ka mungesë të ciklit menstrual për një vit. Menopauza vjen si pasojë e frenimit të prodhimit të hormoneve estrogjen dhe progesteron nga vezoret. Ky frenim dhe ulja pasuese e këtyre hormoneve në gjak