01/04/2018

“Lumturia e ka ndryshuar trajtën kohët e fundit. Më parë ishte ndryshe. Tani lumturi quhet ajo që firmat e ndryshme na shesin pas shumë reklamave. Makinat, veshjet, gjërat materiale, të cilat janë thjesht stimulim në trurin tonë. Ato çojnë drejt gjithë shenjave që po vihen re tek të rinjtë: stresi,

”Ji i sjellshëm sa herë të jetë e mundur. Është gjithmonë e mundur”. – Dalai Lama “Puno fort, ji i sjellshëm dhe gjëra të mrekullueshme do të të ndodhin”. – Conor O’ Brien “Ji i sjellshëm. Kushdo është duke luftuar me një betejë të vështirë”. – Philo “Shumica e komedive

Pavarësisht statusit civil, çdokush duhet të mësojë të jetojë ashtu siç dëshiron. Bëj atë që të pëlqen, ndiqi ëndrrat e tua, jeto jetën që ke ëndërruar përherë, ji vetvetja, mos prit për ndihmë nga askush. Kur je i lumtur dhe e jeton jetën në maksimum, je më i vetëdijshëm dhe

“Gënjeshtra nis fluturimin dhe e vërteta e ndjek nga pas duke çaluar” ka shkruar irlandezi Jonathan Swift. Tri shekuj më parë ky pohim ishte hiperbolë, kurse sot përshkruan mirë mediat sociale, nëqse u përmbahesh rezultateve të një hulumtimi ambicioz të botuar nga revista shkencore “Science”. Hulumtimi ka marrë në shqyrtim

Facebook ka njoftuar se do të rishikojë mjetet e privatësisë në mënyrë që të bëj më të lehtë gjetjen dhe ndryshimin e informacioneve personale për përdoruesit e këtij rrjeti social. Detajet e këtyre ndryshimeve janë publikuar në një blog. Ky veprim vjen pas kritikave të shumta për këtë kompani, pasi

Lindur në Nazaret (jo në Betlehem) dhe me gjashtë vëllezër. Kështu historianët rindërtojnë fëmijërinë e Jezusit Betlehem. Në Bazilikën e Nativitetit ka një yll të argjendtë mbi të cilin ndodhet mbishkrimi: “Këtu, nga Virgjëresha Mari lindi Krishti Jezus”. Për të hyrë në atë vend duhet të përkulesh: e vetmja hyrje