April 2018

Njerëzit që iu nënshtrohen këtyre pesë zakoneve në moshë madhore, mund ta shtojnë jetëgjatësinë e tyre më shumë se një dekadë. Këto përfundime bazohen në një studim që është bërë mbi mënyrën si ndikohet jetëgjatësia në kushte të ndyshme jetese. Studiuesti përdorën pyetësorët për stilin e jetesës dhe të dhënat

Novelistja e njohur italiane, nën pseudonimin Elena Ferrante, autore e sagës bestseller napoletane, shkruan për ‘The Guardian’ rreth jetës, dashurisë, eksperiencës femërore dhe gjithçka tjetër që ka lidhje me të. “Që nga poezitë e dashurisë e deri te pornografia, gruaja shihet si objekt shumë i dëshiruar nga pasionet e meshkujve.”

1.Kur fëmijës , pasi është rritur ca, i duhet ndërprerë qumështi i nënës, ajo virgjërisht e fsheh gjirin, dhe atëherë fëmija s’ka më nënë. Lum ai fëmijë që nuk e ka humbur nënë tjetërsoj! 2.Poeti është gjeniu i të rikujtuarit. 3.Të marrësh besimin do të thotë të lësh arsyen. 4.Ankthi

Me kapitujt e shkurtër rreth matësve hekurudhor, politikës belge dhe stilit të komplikuar të gjuhës jo të drejtpërdrejtë, “Ky libër do t’ju vërë në gjumë” premton t’ju lërë pa ndjenja që në faqet e para. Por mërzia mund t’ju bëhët varësi… Imagjinoni sikur po shkruani një libër të mërzitshëm me

Krijo vetëbesim Respektimi dhe pëlqimi i vetes është një hap i rëndësishëm që duhet marrë, në mënyrë që të ndërtosh marrëdhënie shoqërore të shëndetshme dhe jetëgjata. Mendo për vlera që çmon te vetja. Nëse ndihesh rehat me veten, e reflekton dhe te të tjerët. Gjej diçka pas së cilës mendon

Në Francë komandojnë funksionarët e lartë të formuar në shkollat e mëdha të administratës, mbi të gjitha ENA. Sepse vetëm shteti mund t’i përgjigjet apelit të historisë. Nga Debré tek Macron, ulje ngritjet e një parimi të tillë, më kot i kundërshtuar nga Jean Monnet. N’oublie jamais cette vérité. Il