30/03/2018

 Një çarje gjigande prej disa kilometrash u shfaq papritur së fundmi në jug-perëndim të Kenias. Kjo ndarje, që vijon të zmadhohet, shkaktoi rrëzimin e një pjese të autostradës Nairobi-Narok, dhe u shoqërua me aktivitetet sizmik në zonë. Tani hulumtuesit sugjerojnë se pas disa miliona vitesh, kontinenti afrikan mund të ndahet

Ndonjëherë ndihemi sikur nuk jemi mjaftueshëm të motivuar për të ecur përpara. Nëse kjo gjë po të ndodh edhe ty, këto tri letra do të të ndihmojnë duke të ndriçuar mendjen. Shikoji tri letrat më poshtë. Dëgjo zërin tënd të brendshëm dhe intuitën tënde për të zgjedhur letrën që të

Vetëvlerësimi është procesi i zgjatur në kohë që e çon një person në vlerësimin e vetes përmes pranimit të vlerave të veta, nisur nga perceptimi që ka për veten. Fjala vetëvlerësim ka ardhur prej fjalës “vlerësim”, që do të thotë vlerësim i vetes dhe të tjerëve. Fjalët kanë fuqi. Ato

Pranvera e Pragës ishte përpjekja e fundit e reformatorëve komunistë në Bllokun Lindor për të hequr qafe mbeturinat e stalinizmit nga vendet e tyre, si dhe për të decentralizuar sistemin totalitar. Ishte një pikë kthese historike, por me një fund të trishtë. Dhe pikërisht atëherë, në verën e 1968, 12

Për vite me radhë është folur se si duhet të jetë mashkulli i ëndrrave për një femër. Është koha të flasim sot se si duhet të jetë femra e ëndrrave për një mashkull. Zgjedhja e partneres është një nga vendimet më të rëndësishme që një mashkull merr gjatë jetës së

Të gjithë duam të mësojmë – dhe të përshtatemi – me rutinat magjepsëse të mendjeve brilante. Ja disa prej zakoneve më të çuditshme të shpikësve të famshëm 1. Benjamin Franklin. Babai themelues shpiku rrufepritësen dhe syzet bifokale. Franklin ndiqte një plan të rreptë 13-javor vetëpërmirësimi, ku ai fokusohej në një