18/03/2018

Stephen Hawking dorëzoi një studim të fundit shkencor dy javë para se të vdiste, dhe ai hedh themelet për zbulimin e një universi paralel. Hawking, që ndërroi jetë të mërkurën në moshën 76 vjeç, ishte bashkëautor i një studimi matematikor që kërkon prova për teorinë e multiverseve, e cila parashtron

Ka një përplasje totale tashmë ndërmjet Donald Trump dhe FBI-së. Dy krerët e agjencisë më të fuqishme të SHBA-së i kanë dorëzuar Prokurorit special, Robert Mueller një dosje të plotë të takimeve të krerëve të kësaj organizate me Presidentin Donald Trump ku ky i fundit ka kërkuar mbylljen e dosjes

“Çfarë është lumturia?”. Kjo pyetje nuk më ka munduar prej kohësh, pikërisht sepse nuk di se si t’i përgjigjem. Disa njerëz duken të lumtur, thjesht sepse nuk mendojnë për lumturinë. Disa të tjerë bëjnë plane: “Do të martohem, do të bëhem me shtëpi, do të bëj dy fëmijë etj”. Për

Ndërsa vitet kalojnë dhe të gjithë moshohemi, fillojmë t’i shohim gjërat me një këndvështrim tjetër. Nëse fëmijërinë e lidhim të gjithë me shtëpinë prindërore dhe me lojërat deri natën vonë, rininë padyshim do ta lidhim me rritjen, studimet dhe distancimin nga shtëpia prindërore. Mirëpo, nuk po ndodh kështu. Në Shqipëri

Shumica e prindërve e cekin shumë pak njohurinë financiare kur vjen puna tek mësimet e jetës që u japin fëmijëve të tyre, por duket se prindërit e pasur bëjnë ekzaktësisht të kundërtën. Këtë sekret, Steve Siebold e zbuloi pasi kaloi 34 vite duke intervistuar dhe vëzhguar më shumë se 1200

“Mos pranoni thërrimet. Kemi lindur gra dhe jo milingona”. – Marilyn Monroe “Suksesi? Nuk e di se çfarë do të thotë kjo fjalë. Jam i lumtur, por suksesi, për mua është paqja e brendshme. Është një ditë e bukur për mua. Ky është suksesi”. – Denzel Washington “Përpiqu të mos